afisbuc2

forum2

SNMF informeaza medicii si pacientii despre importanta vaccinarii

Cu prilejul Saptamanii Internationale a Vaccinarii, ce are loc in perioada 24-30 aprilie, Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) deruleaza o campanie de informare a pacientilor asupra riscurilor asumate prin refuzul vaccinarii.

Campaniile SNMF cuprind dezbateri publice fata in fata si online adresate in primul rand pacientilor pentru o mai buna informare asupra vaccinarii, dar si medicilor pentru implementarea noii scheme de vaccinare. Informatiile adresate pacientilor sunt disponibile pe www.edumedical.ro. Informatiile generale despre campanie sunt disponibile pe pagina SNMF, iar informatiile dedicate mdicilor sunt disponibile pe www.vaccinologie.ro.

“Dupa cum stim, incepand cu 1 aprilie medicul de familie a devenit singurul vaccinator, inlocuind si medicul scolar. De aceea, rolul nostru este foarte important”, a declarat dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

“Mediul online este principalul canal de comunicare in ziua de astazi atat catre pacienti, cat si catre medici si este mediul in care a luat amploare si curentul anti-vaccinare. Prin campania de fata ne propunem sa oferim informatii stiintifice validate, furnizate de medici cu autoritate in domeniu”, a declarat Oana Bornaz, presedintele Asociatiei “Acces la Sanatate”, partener al SNMF.

Campania SNMF este realizata in contextul in care Romania are o acoperire vaccinala de sub 75% - in unele zone, fata de 95%, cat inseamna nivelul barierei de siguranta recomandat de specialistii OMS. De asemenea, contextul mondial se arata „ingrijorator”, rata vaccinarii scazand drastic si crescand riscul de reaparitie a unor boli prevenibile.

Campania de informare a vaccinarii din acest an a SNMF se desfasoara sub egida Organizatiei Mondiale a Sanatatii si are ca partener Asociatia “Acces la Sanatate”, o entitate specializata pe comunicarea online catre pacienti si medici.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SNMF-informeaza-medicii-si-pacientii-despre-importanta-vaccinarii_20877/

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus
  •    “Cursul a fost interesant, bine structurat, iar subiectele dezbatute chiar ma vor ajuta în vița de zi cu zi. Voi încerca sa observ cu mai multa atenție ceea ce pâna acum treceam cu vederea. Mi-a facut o deosebita placer sa particip la workshop ”   Petre Emilia Angela Adina.

    Afiseaza toate testimoniale 

  •    “Consider că mi-am lărgit sfera informațiilor de ordin psihologic, informații atât de utile în meseria unui asistent medical. Sper să-mi dobândesc aceleași beneficii și în viata profesională. ”   Stoica Gabriela Irina.

    Afiseaza toate testimoniale

  •    “Tinerii ne pot salva, noi îi putem infleunța; este nevoie de comunicare. Acest workshop de informare ajută la dezvoltarea noastră, iar uniți vom forma un întreg ce poate salva această țară mica, dar inteligentă, săracă dar bogată spiritual. Speranța ne dă aripi și vom zbura într-o zi, adică vom învinge, vom fi primii”   Juganaru Violeta

    Afiseaza toate testimoniale

Legaturi Utile

vila eforie sud