afisbuc2

forum2

UMF Iasi: Prof. Doina Azoicai si-a reluat functia de decan

Prof. dr. Doina Azoicai a revenit in functia de decan al Facultatii de Medicina Generala din cadrul UMF „Gr. T. Popa” Iasi, dupa ce in luna noiembrie 2014 a fost acuzata de mita, insa aceasta fiind scoasa de sub control judiciar, in urma unei decizii date pe 21 aprilie de Curtea de Apel Iasi.

Instanta a admis plangerea depusa de Azpoicai impotriva prelungirii masurii controlului judiciar, dispus in cadrul unui dosar intrumentat de procurorii DNA. Decizia instantei a condus la repunerea Doinei Azoicai in functia de decan al Facultatii de Medicina.

De asemenea, intr-un comunicat al UMF Iasi, conducerea institutiei de invatamant a decis reluarea imediata a functiei de decan de catre prof. Azoicai.

„Asa cum am fost mereu convinsi, doamna Prof. Univ. Dr. Doina Azoicai este o persoana de inalta probitate morala si profesionala care, prin puterea de munca pusa in slujba universitatii si onestitatea de care a dat permanent dovada in intreaga activitate a facut cinste UMF Iasi. Modul in care a parcurs aceasta incercare dovedeste din nou ca nu intotdeauna prezentul stabileste cu adevarat cine sunt oamenii timpului de azi. Consiliul de Administratie, in sedinta din data de 21.04.2015, a decis reluarea imediata a atributiilor functiei de Decan al Facultatii de Medicina, de catre doamna prof. univ. Dr. Doina Azoicai, conform fisei postului, incepand cu data de 22.04.2015”, se arata intr-un comunicat.

Prof. Azoicai a declarat, pentru PaginaMedicala.ro, ca a facut tot posibilul sa nu intrerupta proiectele ce vizeaza studentii, in perioada in care nu s-a mai aflat in functia de decan la Iasi.

„Au fost cinci luni destul de paralizante din punctul de vedere al proiectelor, insa am decis ca acestea sa nu fie intrerupte, in perioada in care nu am fost decan”, a explicat prof. Azoicai.

Proiectele de care amintea decanul sunt: medVISE, proiect in care urmeaza perioadele de stagiu si excursiile in tara, cat si in strainatate; discutii intre reprezentantii universitatilor din tara privind rezidentiatul; dar si militarea pentru pregatirea studentilor francezi ce studiaza la UMF Iasi, peste 60 la numar, in scopul sustinerii rezidentiatului francez.

In perioada aceasta, studentii de la UMF Iasi au fost alaturi de decanul aflat sub control judiciar, creand si o pagina speciala, in semn de solidaritate, pe o retea de socializare.

Prof. dr. Doina Azoicai, revenita in functia de decan al Facultatii de Medicina Generala din cadrul UMF Iasi, isi va incheia mandatul, legal, in luna octombrie a acestui an.

Aceasta a fost acuzata de mita de catre Directia Nationala Anticoruptie, pe 22 noiembrie 2014, dupa ce ar fi primit, prin intermediul lui Agha Romeen si al altor persoane, de la Haizaoun El Houssine, o tava placata cu argint, potrivit inscriptiei existente pe aceasta, si un ceainic, posibil tot din argint, drept rasplata pentru faptul ca, anterior, acceptase, in exercitarea atributiilor ce ii reveneau, in calitate de decan al Facultatii de Medicina Generala Iasi, inscrierea, in cadrul acestei institutii, a fiului lui Haizoun El Houssine.

Pe timpul cat s-a aflat sub control judiciar, Doina Azoicai a avut interdictie de a exercita functia de decan al Facultatii de Medicina Generala.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/UMF-Iasi_-Prof.-Doina-Azoicai-si-a-reluat-functia-de-decan_20870/

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus
  •    “Cursul a fost interesant, bine structurat, iar subiectele dezbatute chiar ma vor ajuta în vița de zi cu zi. Voi încerca sa observ cu mai multa atenție ceea ce pâna acum treceam cu vederea. Mi-a facut o deosebita placer sa particip la workshop ”   Petre Emilia Angela Adina.

    Afiseaza toate testimoniale 

  •    “Consider că mi-am lărgit sfera informațiilor de ordin psihologic, informații atât de utile în meseria unui asistent medical. Sper să-mi dobândesc aceleași beneficii și în viata profesională. ”   Stoica Gabriela Irina.

    Afiseaza toate testimoniale

  •    “Tinerii ne pot salva, noi îi putem infleunța; este nevoie de comunicare. Acest workshop de informare ajută la dezvoltarea noastră, iar uniți vom forma un întreg ce poate salva această țară mica, dar inteligentă, săracă dar bogată spiritual. Speranța ne dă aripi și vom zbura într-o zi, adică vom învinge, vom fi primii”   Juganaru Violeta

    Afiseaza toate testimoniale

Legaturi Utile

vila eforie sud