afisbuc2

forum2

Oncologia pediatrica ar mai avea nevoie de 30 de medici

Seful sectiei de oncologie pediatrica de la Institutul Oncologic Bucuresti, conf. dr. Monica Dragomir, a declarat ca cea mai mare problema cu care se confrunta acest sistem este lipsa personalului, aratand ca in prezent ar fi nevoie de aproximativ 30 de medici pentru aceasta specializare, scrie Agerpres.

"Cea mai mare problema pe care o avem in sistemul de oncologie pediatrica este legata de doctori si asistente. Aceasta nu s-a rezolvat inca. Nu stiu cum si cand. Incercam sa atragem atentia tuturor factorilor de decizie. (...) In acest moment, aceasta este cea mai mare problema, nu exista medici", a aratat conf. Monica Dragomir.

Ea a precizat ca supra-specializarea de oncologie pediatrica exista, insa nimeni nu se inscrie, indicand ca la anuntul publicat pe site-ul Centrului de perfectionare nu a raspuns nimeni, motivul fiind acela ca timp de doi ani medicii se specializeaza fiind "scosi din productie".

"Nu vrea nimeni sa faca supra-specializarea de oncologie pediatrica. (...) Nu exista nicio solutie ca acesti oameni sa fie si finantati. Ramane sa gasim o solutie de compromis pentru ca in ultimii doi ani de rezidentiat sa existe o subventie", a spus Monica Dragomir.

Ea a precizat ca in prezent ar fi nevoie de cel putin 30 de medici in specializarea onco-pediatrie.

In urma discutiilor cu Ministerul Sanatatii, s-a stabilit ca este nevoie de realizarea unui program legat de registrele de cancer in care sa fie inclusi toti pacientii cu aceasta afectiune, a explicat aceeasi sursa, in cadrul celei de-a 27-a Conferinte Nationale de Hematologie si Oncologie Pediatrica, de la Bucuresti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Oncologia-pediatrica-ar-mai-avea-nevoie-de-30-de-medici_20873/

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus
  •    “Cursul a fost interesant, bine structurat, iar subiectele dezbatute chiar ma vor ajuta în vița de zi cu zi. Voi încerca sa observ cu mai multa atenție ceea ce pâna acum treceam cu vederea. Mi-a facut o deosebita placer sa particip la workshop ”   Petre Emilia Angela Adina.

    Afiseaza toate testimoniale 

  •    “Consider că mi-am lărgit sfera informațiilor de ordin psihologic, informații atât de utile în meseria unui asistent medical. Sper să-mi dobândesc aceleași beneficii și în viata profesională. ”   Stoica Gabriela Irina.

    Afiseaza toate testimoniale

  •    “Tinerii ne pot salva, noi îi putem infleunța; este nevoie de comunicare. Acest workshop de informare ajută la dezvoltarea noastră, iar uniți vom forma un întreg ce poate salva această țară mica, dar inteligentă, săracă dar bogată spiritual. Speranța ne dă aripi și vom zbura într-o zi, adică vom învinge, vom fi primii”   Juganaru Violeta

    Afiseaza toate testimoniale

Legaturi Utile

vila eforie sud