afisbuc2

forum2

Sfaturi pentru a trece de interviul telefonic

  t2 Rolul interviului telefonic este de a filtra candidații. Prin acest interviu angajatorul sau firma recutoare urmărește să detecteze interesul real al candidaților, nivelul de cunoștințe și dacă aceștia se potrivesc cu postul pentru care au aplicat.

     De felul cum decurge discuția depinde invitarea la interviul de angajare față în față. Dacă reușiți să faceți o impresie bună atunci ați făcut încă un pas spre o posibilă angajare.

     Simulați un astfel de interviu cu ajutorul cuiva apropiat. Astfel, ve-ți căpăta încredere și chiar dacă emoțiile nu dispar, măcar să nu mai aveți trac.

     Pregătirea pentru interviul telefonic se face ca pentru interviul față în față, ținând cont totuși de particularitățile unui astfel de interviu.

     Lipsit de aportul comunicării nonverbale trebuie totuși să vă faceți remarcat. Iată câteva sfaturi care să vă ajute:

 • Atenţie la tonul vocii!

Vocea creează prima impresie. Cei care conduc interviurile telefonice sunt foarte atenţi la claritatea vocii tale. Tonul tău trebuie să reliefeze interes, entuziasm și încredere în sine. Vorbeşte cât mai articulat și relaxat şi du-ți ideile până la capăt, astfel vei arăta că ai încredere în tine, ştii exact ce vrei în viaţa profesională și că ai o gândire limpede a unui profesionist cu experiență.

 • Fii atent la întrebările-capcană.

Orice întrebare are un scop. Nu considerați o întrebare ca fiind fără rost sau stupidă. Prin astfel de întrebări recrutorii vor doar să-ţi testeze dispoziţia emoţională şi abilitatea de a comunica. Așadar, răspunde cu calm şi amabilitate la orice întrebare aparent fără sens.

 • Documentează-te cu privire la profilul companiei.

Atunci când trimiți un CV, documentează-te de spre compania la care aplici, altfel la interviul telefonic ai putea fi prins pe picior greșit. Angajatorul vrea să vadă dacă eşti la curent cu activitatea pe care o desfăşoară şi îţi va pune cel puţin o întrebare despre asta.

 • Fii pregătit să adresezi una sau două întrebări.

Ai posibilitatea prin întrebările adresate să arăți că ești foarte interesat pentru jobul și compania pentru care ai aplicat. Întrebările cele mai potrivite sunt cele ce privesc rolul şi responsabilităţile postului la care ai aplicat. Fii pregătit cu o listă pe care să o ai în față.

Întrebări precum, "Câți candidaţi mai sunt pe acest post?", "Când mă mai sunaţi?", "Cum m-am descurcat?" nu-și au rostul.

 • Nu uita să mulţumeşti.

La finalul interviului mulțumește-i pentru faptul că ți-a luat în considerare CV-ul și exprimă-ți disponibilitatea de a aduce completările necesare și speranța că vei fi chemat la interviul față în față. Este foarte important ca impresia pe care o laşi la finalul discuţiei telefonice să fie una bună.

Ultima modificareLuni, 08 Aprilie 2013 13:55
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus
 •    “Cursul a fost interesant, bine structurat, iar subiectele dezbatute chiar ma vor ajuta în vița de zi cu zi. Voi încerca sa observ cu mai multa atenție ceea ce pâna acum treceam cu vederea. Mi-a facut o deosebita placer sa particip la workshop ”   Petre Emilia Angela Adina.

  Afiseaza toate testimoniale 

 •    “Consider că mi-am lărgit sfera informațiilor de ordin psihologic, informații atât de utile în meseria unui asistent medical. Sper să-mi dobândesc aceleași beneficii și în viata profesională. ”   Stoica Gabriela Irina.

  Afiseaza toate testimoniale

 •    “Tinerii ne pot salva, noi îi putem infleunța; este nevoie de comunicare. Acest workshop de informare ajută la dezvoltarea noastră, iar uniți vom forma un întreg ce poate salva această țară mica, dar inteligentă, săracă dar bogată spiritual. Speranța ne dă aripi și vom zbura într-o zi, adică vom învinge, vom fi primii”   Juganaru Violeta

  Afiseaza toate testimoniale

Legaturi Utile

vila eforie sud